Wat is Rallycross?

Rallycross wedstrijden worden verreden op circuits. Dus geen tijdelijk verbouwd industrieterrein met linten, containers en dranghekken. De circuits zijn door de FIA goedgekeurd, overzichtelijk voor het publiek met aantrekkelijke en spannende close racing. Rallycross wordt ook wel High Impact autosport genoemd.

De wedstrijden worden verreden in uiterlijk licht gemodificeerde, herkenbare moderne auto's. Het gaat hier om een zéér competitief internationaal veld van deelnemers die onderling strijden om b.v. het Nederlands of het Europees Rallycross Kampioenschap.

Rallycross is een combinatie van race en rally.
Races, omdat de ondergrond voor het grootste deel geasfalteerd is en omdat een wedstrijd over een vastgesteld aantal ronden gaat.
Rally, omdat behalve asfalt, een bepaald percentage van het circuit onverhard dient te zijn. Die wisselende soorten wegdek zijn kenmerkend voor de rallysport. Omdat die onverharde gedeelten er bij droogte of regen steeds anders bij liggen, ontstaat een bijzonder spectaculair beeld van zowel auto's als stuurmanskunst.