BK Mettet - Zondag 11 november

Oorspronkelijk zou de laatste wedstrijd om het Belgisch Kampioenschap op 7 oktober zijn. De Belgian Off-Road Association besloot echter in Augustus nog een extra wedstrijd toe te voegen aan het kampioenschap, een wedstrijd in Mettet in het zuiden van België onder Namen. Voor ons en vele andere teams was dit een onaangename verrassing. Een extra wedstrijd zo laat in het seizoen betekent namelijk dat je ineens meer dan een maand verliest van je winterstop. Tijd die wij erg hard nodig hebben voor de aanpassingen aan de auto.

We hadden echter geluk, de punten die in deze wedstrijd konden worden behaald zouden niet meetellen voor het Nederlands kampioenschap. Om die reden besloot Wil Teurlings er niet te gaan rijden en hierdoor was Ron's tweede plaats in het Belgisch kampioenschap onbedreigd en hoefde hij er ook niet te rijden.

Achteraf bezien was dit dubbel geluk voor ons. Tijdens de wedstrijd in Mettet was het koud en erg nat. De baan leek meer op een waterbak dan een circuit. We hebben niets gemist dus.


Jochen Coox in de waterbak van Mettet (Foto: www.erc24.com)

Hier de uitslag van de wedstrijd.

Uitslag finale Divisie 1 Mettet, België
Pl.

Nr. - Naam

Land

Auto

Punten

1 1 - Patrick van Mechelen België Subaru Impreza 20
2 8 - Jan van Loon Nederland Ford Focus 17
3 29 - Mike Lunenburg Nederland Fiat Coupe 15
4 4 - Jochen Coox België Skoda Fabia 13
5 12 - Koen Pauwels België Skoda Fabia 12

Zoals gezegd, voor Ron heeft deze uitslag geen gevolgen voor zijn positie in de beide kampioenschappen.
Ron sluit dus het seizoen 2007 af met:

2e in het Nederlands kampioenschap Rallycross, Divisie 1.

 

2e in het Belgisch kampionschap Rallycross, Divisie 1.

Met dit resultaat zijn we uitermate tevreden. Patrick van Mechelen is met z'n Subaru oppermachtig en werd verdiend 1e in beide kampioenschappen. Hij is hiermee uiteraard 'The man to beat' voor het seizoen 2008.

Klik hier voor de volledige uitslag van het Nederlands en Belgisch kampioneschap 2007.

Tot volgend jaar!