Hemelvaartdag in Ter Apel - 17 mei 2007

Op Hemelvaartdag heeft Ron Snoeck enkele promotierondes gereden op het Ovalracing circuit in Ter Apel. Hij was door de organisatie uitgenodigd om met zijn auto een keer terug te komen op deze Oval-track nadat hij 10 jaar geleden het ovalracen vaarwel zei en overstapte naar de Rallycross. Ron behaalde in het Ovalracen diverse Nederlandse kampioenschappen en werd zelfs een keer Europees kampioen. Nu kon hij dus een keer zijn Rallycross “monster” loslaten op deze baan, een leuk stukje promotie voor onze sponsors én voor de Rallycross.

In de pauzes tussen de reguliere wedstrijden kon Ron z'n Volkswagen drie maal de sporen geven op de baan. Op zo'n korte baan valt het pas echt goed op hoe verschrikkelijk snel de auto accelereert. De rechte stukken tussen de beide bochten zullen niet langer zijn dan zo'n 200 meter, maar we konden naderhand op de boordcomputer uitlezen dat hij toch ruim boven de 130 Km/h uit kwam.

In plaats van de zachte race-slicks waar Ron normaal op rijdt hadden we een setje normale straatbanden gemonteerd. Voor de 510 PK die Ron onder z'n rechtervoet ter beschikking heeft zijn deze banden geen partij en ze gilden het uit, maar zo kon hij in de bochten wel een prachtige vierwiel-drift laten zien.

Hij kreeg bij het publiek echter pas écht de handen op elkaar toen hij enkele 'donuts' draaide. Veel lawaai, veel rook, het publiek vond het prachtig!

Voor de banden was dit het eerste én laatste optreden .....

Ook in de paddock was er volop belangstelling voor de auto. Veel toeschouwers wilden de auto even van dichtbij bekijken en vroegen ons de oren van het hoofd.
Het was een welbestede dag … dit is pas dauwtrappen !!