Work in progress

Tijdens de winterstop is er enorm veel gedaan aan de VW Golf KitCar van Ron Snoeck. De auto is vrijwel geheel uit elkaar geweest. De motor is volledig gereviseerd door Voss Motorsport in Duitsland en bij GBS in België is de versnellingsbak helemaal nagekeken en voorzien van een heel nieuw schakelmechanisme.
Verder is natuurlijk de hele aandrijflijn uit elkaar geweest en grondig gecontroleerd en waar nodig gereviseerd. De belangrijkste mechanische componenten zijn dus weer zo goed als nieuw.


De motor is weer ingebouwd en er wordt nog gewerkt aan de wielophanging

Het meeste werk is echter gaan zitten in het verder verbeteren van de wegligging van de auto. We hebben in 2007 veel ideeën verzameld voor de aanpassingen die we wilden doorvoeren. Met behulp van Koese Engineering uit Winterswijk is van de wielgeometrie een computermodel gemaakt. Zodoende konden we vooraf tot in detail zien wat precies de gevolgen zouden zijn van de geplande aanpassingen. Uiteindelijk is de wielsporing van de achterwielen verbreed, is de stand van de wieldraagarmen helemaal opnieuw ontworpen en de stand van de schokdempers veranderd. Al met al erg ingrijpend en ongelofelijk veel werk.
Ook de geometrie van de voorwielophanging is aangepast maar deze wijzigingen waren gelukkig minder ingrijpend.

De achterschermen moesten natuurlijk wat worden verbreed vanwege de grotere spoorbreedte. Hiervoor werd met metaal en kunststof een model van een bredere wielrand gemaakt en mooi strak geplamuurd. Daarna werden van de beide achterschermen mallen gemaakt waaruit dan nieuwe polyester achterschermen kunnen worden gemaakt.


Van de verbreedde achterschermen wordt hier een mal gemaakt

Daarna kon de het aangebrachte model van de verbreding er weer afgeslepen worden om er de nieuwe achterschermen op te kunnen zetten.


Ron en Marko slijpen het model van het verbrede achterscherm er weer af

Verder zijn er nog tal van andere onderdelen in en aan de auto vervangen. Rondom worden er nieuwe remschijven gemonteerd en ook de benzinetank had z'n uiterste houdbaarheidsdatum volgende de FIA reglementen bereikt en moest worden vernieuwd. Daarnaast is de uitlaat grondig onderhanden genomen en er is door BSM Exhausts een mooie dikke "downpipe" voor het eerste deel achter de turbo gemaakt.


Het binnenwerk van de auto met de beplating van de koeling er nog af

Dus al met al erg veel werk en ook allemaal erg duur. We willen daarom bij deze dan ook graag al onze sponsors van harte bedanken voor hun voor hun bijdrage waardoor we in 2008 met een nog betere auto de strijd aankunnen.

De volgende keer weer een raceverslag. Tot dan!