BK verslag Buxtehude (D) - 7 en 8 mei

Na de wedstrijd in Valkenswaard, waar we met versnellingsbak problemen kampten, stond er nu een wedstrijd voor het Belgische kampioenschap op het programma. Deze wedstrijd werd echter gereden in het Duitse Buxtehude, het Belgisch kampioenschap rijdt een wedstrijd in Buxtehude mee en het Duitse kampioenschap komt later dit jaar naar Maasmechelen voor een wedstrijd. Een soort Duits-Belgisch uitwisselingsprogramma dus zoals de Belgen en de Nederlanders ook al doen.

Donderdagavond hebben we de laatste hand gelegd aan het repareren van de Seat Leon waarna we ‘m opgeladen hebben voor de reis naar Duitsland. Vrijdagmiddag om 12:00u zijn we richting Buxtehude (zo’n 30 Km van Hamburg) vertrokken met een barbecue en veel goede zin want het dreigde goed weer te worden. Na ongeveer 5 uur rijden zijn we op het Estering racing circuit gearriveerd en konden we een puike plek in het “Fahrerlager” innemen, wat ook dt ook de reden was van ons vroege vertrek.

’s Avonds werd de Leon al gekeurd en in orde bevonden. Zaterdagochtend om tien uur begon de vrije training die voor ons duidelijk maakte dat het onderstel enige aanpassing nodig had. We hebben voor en achter de sporing gewijzigd maar ook de stabilisator voor wat slapper gesteld en dat bleek een goede afstelling voor de wedstrijd.

Tijdens de tijdtraining scoorden we een 5e tijd. Daarmee was Ron niet tevreden want hij werd opgehouden door een langzamere concurrent. Enfin, we hebben de mechaniek en de data nagekeken en het bleek met name een probleem dat de inlaatlucht te heet werd. Ook de remmen werkten niet goed.

In de eerste manche maakte Ron een goede start en haakte aan achter Münnich en Coox. Münnich reed zich enigszins los van Coox en Ron probeerde het Coox zo lastig mogelijk te maken. Maar het motorvermogen begon weer af te nemen en Ron moest Coox laten gaan. Even later ging ook Salzgeber Ron nog voorbij. Ron finishte als vierde en werd vierde algemeen van de acht rijders.

Bij terugkomst in de paddock bleek dat het uitlaatspruitstuk was gescheurd en zo’n lek kost veel vermogen. Dus al met al waren we niet ontevreden over die vierde plek gezien de technische tegenslag. Vervolgens hebben we de hele avond gesleuteld om het spruitstuk en de remmen te herstellen. Bij de remmen bleef echter het resultaat onbevredigend zodat we er, voor nu, mee moeten leven.

Zondagmorgen begon om 8:00u met een warm-up en was het motorvermogen weer helemaal terug. Ron draaide een tweetal snelle ronden en kwam met gemengde gevoelens terug. Hij vond de rem-response niet goed en dat heeft gevolgen voor de rondetijden in negatieve zin. We hebben van Jochen Coox een set andere remblokken geleend (waarvoor dank) maar ook dat bleek niet afdoende.

De tweede manche begon optimaal met een goede start, 2e na Jochen Coox. Ron legde Jochen het vuur na aan de schenen. Maar de auto begon weer slechter te lopen leek het wel. Terug in de paddock bleek waarom. De inlaatlucht was veel te heet geworden door een met modder verstopte intercooler. Verder leek alles, op de remmen na, in orde te zijn.

Tijdens de derde manche begon de motor weer slecht te lopen en te tikken. Ron moest het gas loslaten en heeft de manche langzaam rijdend afgemaakt en kwam daarmee uiteindelijk op de voorlaatste plaats. Toen we de zaak onderzochten bleek dat de motor teveel van de te hoge inlaatluchttemperatuur te lijden had gehad en mogelijk zelfs al schade had opgelopen. We konden niet meer rijden en er restte ons niets anders dan de boel op te ruimen en huiswaarts te keren.

’s Avonds meteen de motor uitgebouwd zodat Ron deze de volgende dag naar Voss Motorsport kon brengen voor onderzoek en reparatie. We hopen er het beste van .....

Volgende week is er weer een wedstrijd in Valkenswaard. Hopelijk is de motor op tijd klaar zodat Ron weer met een frisse motor aan de start kan verschijnen .....

Tot de volgende keer...