BK verslag Maasmechelen - Zondag 18 september

Zaterdagmiddag vertrekken we richting België voor de wedstrijd op het Duivelsbergcircuit. Het is een gecombineerde wedstrijd voor het Belgisch en Duits kampioenschap.
Zeker ook door het grote aantal Duitse deelnemers belooft het een mooi race weekend te worden. Voor de Supercars zijn er dertien inschrijvingen.
Bijkomend voordeel is dat zaterdag de keuring al mogelijk is, dit scheelt zondagmorgen een half uurtje slaap.

Marko en Henk “vliegen” zondagmorgen vroeg in met het groene racemonster van Marko.
Goede wegligging en volgens Henk weet Marko het gaspedaal wel te vinden... :-)

   

Nadat Marko de baan heeft geïnspecteerd worden de sliks gemonteerd. Ondertussen is Patrick Wenting van www.race2fast.com gearriveerd, hij zal twee camera’s op de auto monteren. Een onboard en een op het dak.

De vrije training verloopt goed, Ron heeft een lekker gevoel over de auto en de baan.
De tijdskwalificatie levert Ron een vijfde plaats op met een snelste ronde van 38,827 sec, Jochen Coox is de snelste met 38,002 sec.
Tijdens het uitlezen van de data komt Marko erachter dat de topsnelheid van Ron nog nooit zo hoog is geweest op dit circuit, 141,6 km/h. De onboard camera beelden leveren gelijk een nuttige discussie op tussen Ron en Marko.

De eerste manche start Ron als derde achter Coox en Kuypers. De eerste twee ronden kan Ron goed mee met deze twee toppers. De jokerlap kost Ron wat tijd door een te late instuuractie, hierdoor beland hij achter Teurlings. Coox is inmiddels uitgevallen door technische problemen. In de strijd met Teurlings weet Ron door een prachtige inhaalactie de tweede plaats veilig te stellen achter Jos Kuypers.

Een van de ventilatoren van het koelsysteem werkt niet meer waardoor de temperatuur behoorlijk oploopt, Marko en Henk weten het euvel zoals altijd snel en professioneel op te lossen.

De tweede manche geeft voor Ron een mooie startopstelling, Jos Kuypers, de Duitser René Münnich met et zijn Skoda Fabia en Ron.
Ron maakt geen goede start en sluit achter de andere twee aan, wat volgt is een mooie gelijkwaardige race. Mooi om te zien dat Ron zich tijdens deze manche prima kan handhaven tegen deze volwaardige EK rijders. Het stukje bergop is Ron duidelijk sneller. Hij geeft later ook aan dat hij erg tevreden is met de auto en wel een beetje baalde van zijn slechte start.

De derde manche heeft Ron een goede start, toch is Patrick van Mechelen sneller. Ron rijdt een prima manche en word tweede achter Van Mechelen. Dit resulteert in een derde tijd overall en dus de derde startplek in de finale.

Vlak voor de finale valt er toch nog regen waardoor het een natte wedstrijd wordt. We besluiten de nieuwe Pirelli banden te monteren, waar nog geen ervaring mee opgedaan is.
Ron heeft een prima start en pakt bijna de kop vanaf plaats drie, Van Mechelen zit echter aan de binnenkant en weet zijn auto er toch nog voor te drukken.

Kuypers jokert vroeg in de wedstrijd vanaf plaats drie, wat achteraf een goede beslissing bleek. Er volgde een mooie strijd tussen Ron en Van Mechelen. In de laatste ronde moesten ze beiden nog jokeren, hierdoor kreeg Kuypers de mogelijkheid om voor langs te kruisen en de koppositie over te nemen. Ron wordt uiteindelijk derde maar hij zit er echt dichtbij.

Conclusie van een prachtige race dag, Ron heeft definitief de gewenste aansluiting gevonden. De auto heeft zich uitstekend gehouden en vol vertrouwen gaan we over 14 dagen naar het EK in Tsjechië.

Tot de volgende keer ...