EK verslag Tsjechië - 1 en 2 oktober

Op donderdagavond zijn we vertrokken vanuit Wenters naar Sosnova in Tsjechië voor de laatste EK RallyCross wedstrijd van dit race seizoen.
Vrijdagmorgen komen we na een goede maar vermoeiende reis aan op het circuit in Sosnova, de rest van de dag is relaxed voor team Snoeck. De auto staat er top bij.

Vrije training
Na een heerlijk ontbijtje van Henk, de gebruikelijke eieren met spek, is de Drivers Briefing. Hierin word verteld dat er een Appeal is ingediend over de EK race in Valkenswaard. Gevolg is dat de uitslag pending is tot na de uitspraak, wat weer gevolgen kan hebben voor de stand in het kampioenschap. Hierdoor kan de uitslag van deze wedstrijd gevolgen hebben voor het Kampioenschap, dus boeiend EK slot.

De droogte van het onverharde deel van de baan zorgt voor veel stof, ook Ron ondervindt hiervan de nodige problemen. De ingang van de jokerlap heeft hij tijdens deze sessie niet eens gezien. Mede door de stof stuurt Ron in de achterste bocht iets te laat in waardoor hij schade oploopt aan de achter bumper.
Ron geeft aan dat de wielafstelling iets aan de baan aangepast moet worden, de gegevens worden erbij gehaald en er wordt besloten 1 graad uitspoor te geven voor de ideale afstelling.

Intussen maakt Ernst (Precision Mechanical Production, Lichtenvoorde) zich naast de mooie praatjes, grappen en grollen nuttig als plaatwerker voor de reparatie van de achterbumper. Het oogt professioneel, volgens mij moet hij hier iets mee gaan doen.

Wilma is naarstig op zoek naar een mogelijkheid om aan een perskaart te komen voor een goede positie zodat ze mooie raceplaatjes kan maken. Intussen schiet ze er lustig op los rond de auto, waarbij bij mij de twijfels ontstaan of het om de auto en techniek gaat of om de prachtige mannenlijven van ons team.

Net voor aanvang van de tijdstraining komen er twee duiveltjes voorbij aan Team Snoeck, Gewillig gaan Ron en Ernst hiermee op de foto. Intussen is de tweede vrije training geschrapt vanwege tijdsdruk, Tsjechië he.

De tijd training verloopt goed, Ron is tevreden over de aanpassing van de sturing en de remmen voelen beter dan de eerst training. Toch blijven er twijfels over de Tibuck werking van de turbo. Het ALS (anti lag system) kastje hapert soms heeft Ron het gevoel.
Ron gaat op zoek in de paddock naar reserve onderdelen voor het ALS systeem. Van team Kuijpers mogen we de Tibuck klep lenen en het team van Frode Holte leent ons het regelkastje. Dank hiervoor collega’s, toch mooi deze goede sfeer en hulp van collega/concurrenten.
Met een tijd van 44.522 in de tijd training nestelen we ons in de middenmoot van het bijna 40 man tellend deelnemersveld. De gap met Isachsen, de snelste, is 2.318 maar nummer twee Lysen zit 0.816 achter Isachsen. Het verschil tussen 2 en nr 24 Snoeck is nog geen 1.5 sec. Dat belooft een mooi weekend.
Om 17:30u trekken de coureurs de conclusie dat het onverantwoord is verder te rijden vanwege de laagstaande zon en de immense stof ontwikkeling.
De eerste manche wordt dus zondag verreden, dit resulteert wel in een starttijd van 07:00u voor de warm up op zondag.

1e Manche
De warm-up verloopt zonder problemen ondanks een wekker die om 06:06u afging.
Ron heeft tijdens de start te veel wielspin waardoor hij als vierde de eerste bocht induikt. Ron jokert direct, echter hij blijft vierde deze heat. De andere rondetijden zijn perfect stabiel, 43.8 / 43.6 / 43.8. Dit resulteert in een overal 17e plek met een achterstand van 0.01 op nr. 16 Hedstrom. De 16de plek is C finale dus de stemming is positief bij het team.
Er zijn spannende mooie races gedurende de diverse heats van de 1e manche, Jos Kuypers die een prachtige vierde plek in de tijd training had moet echter uitvallen met grote motor problemen, jammer voor het Nederlands kamp.
De Tibuck van de turbo blijft een zorgenkindje, een 100 % zeker werkende turbo is het nog niet.

2e Manche
De start van Ron is beter maar meer dan een derde plek levert het niet op, de race verloopt niet helemaal perfect zien we langs de kant, vooral op het rechte eind komt Ron tekort. De tijd is ook slechter dan in de 1e manche. Ron geeft later aan dat de vijfde versnelling er een paar keer uitschoot en hij daarom maar in de vier bleef rijden.
Het goede nieuws was dat we overall naar de begeerde plaats 16 waren opschoven. Wel in het achterhoofd houdende dat er nog extra druk zou komen van onderaf door schrap resultaten.

3e manche
De vijfde versnelling werkt weer naar behoren en de Tibuck bekabeling is voor de zekerheid vervangen.
De start van Ron is perfect dit keer. Hij rijdt echter aan de buitenkant en hij moet toch de twee binnenste voorlaten in de eerste linkse bocht. Ron rijdt een prima race en zit er goed bij. In de voorlaatste bocht probeert Ron de auto er nog tussen te zetten om voor plaats twee te vechten.
Hierbij raakt hij de curbstones, met als gevolg dat hij als vierde finisht.
In de andere heats van de 3e manche wordt er ook hard gevochten, mooie autosport. Op start/finish vechten Brinks en Hvaal behoorlijk met elkaar, waarbij Brinks hard in de vangrail gaat en dit moet bekopen met een ziekenwagen ritje.
Het duurt erg lang voordat de tijden uiteindelijk bekend zijn, intussen heeft het team de auto weer geprepareerd voor een eventueel vervolg. De rechter achter aandrijfas wordt nog vervangen.

Als uiteindelijk de overall lijst beschikbaar komt en blijkt dat Ron geen finale rijdt is er toch een lichte teleurstelling. Ondanks het resultaat hebben we echter toch een goed gevoel aan deze zware EK wedstrijd overgehouden. De auto heeft zich prima gehouden en Ron heeft veel meters gemaakt in de Leon.
De finales waren erg spectaculair met de nodige valse starts, crashes en mooie inhaalmanoeuvres. Kortom een heerlijk race weekend.

Volgend weekend starten we in België voor de laatste BK wedstrijd.

Tot de volgende keer ...