BK verslag Maasmechelen 9 oktober

Team Snoeck is zaterdagavond neergestreken in Maasmechelen voor de laatste wedstrijd om het Belgisch Kampioenschap 2011.
Zondagmorgen is de keuring wat een beetje stress oplevert omdat de motor niet wil aanslaan, maar het oog en zeker de handen van “meester Henk” lossen dit professioneel op.

De Tibuck problemen zijn vakkundig opgelost door MTO engineering, Telly van MTO is deze zondag aanwezig om de nodige aanpassingen zelf te regelen, ook Patrick Wenting van Race2fast.com is weer van de party met fotocamera en onboard camera, altijd fijn om zulke sponsoren te hebben die betrokken zijn bij het team.

Ron is tevreden over de auto tijdens de vrije training maar er wordt besloten om de vering rondom iets zachter te zetten voor een nog betere ligging van de Seat.
De baan is droog, het weer redelijk en de temperatuur is 13 graden en er wordt voor de middag regen voorspeld. Dit hoeft niet nadelig te zijn voor Ron en de auto, we willen de 18 inch Pirelli regenbanden ook wel eens proberen.
Ron rijdt de vierde tijd in de tijdtraining in 40.115 sec achter Van Mechelen, Coox en Kuypers.

Tijdens de eerste manche start Ron als tweede maar verliest teveel tijd in de jokerlap, achteraf blijkt dit bijna 1.5 sec te zijn. Zijn snelste ronde is gelijk aan die van Coox en een tiende langzamer dan Kuypers, dat geeft een goed gevoel. De jokerlap wordt door Ron, Henk en Marko nog eens geanalyseerd om hier verbetering in te krijgen.

Tijdens de tweede manche gaat de strijd tussen Ron, Coox en Van Mechelen. Ron start goed direct achter Coox, Van Mechelen jokert direct de eerste ronde. Ron en Coox gaan gelijk op in de resterende ronden. In de laatste ronde jokeren beide waarbij Van Mechelen de mogelijkheid ziet om zijn Subaru tussen de twee kemphanen in te drukken. Ron komt als derde uit de strijd. Jos Kuypers valt stil door problemen met het linker achterwiel, later bleek dit onbalans te zijn door het zand dat hij opgepikt had, gelukkig kan Jos gewoon de volgende manches weer mee strijden.

Net voor de derde manche verandert het weer, het begint iets te regenen. Er ontstaat een stoelendans of beter gezegd een bandendans, regenbanden eronder, toch weer droog dus weer wisselen, uiteindelijk toch weer regen, dus toch de Pirelli’s eronder.
Een spannende start, Ron als derde uit de eerste bocht, duikt meteen de jokerlap in samen met Coox. De Duivelsberg naar beneden is Ron sneller, op start/finish naast Coox. Een prachtige inhaalmanoeuvre van Ron en hij is voorbij aan Coox.

Ron rijdt bij Coox vandaan en is echt sneller nu, Teurlings rijdt voor Ron de Duivelsberg op waardoor hij iets afgeremd wordt. Berg af wil Ron Teurlings passeren echter Coox is aan de staart van Ron beland en tikt hem net iets te hard aan waardoor hij 360 graden rond gaat en in de grindbak beland. De reacties van het team langs de baan liegen er niet om, die herhalen we hier dus maar niet. Erg jammer, het zag er zo goed uit.

De Finale
Doordat Ron niet finishte in de derde manche plaatst hij zich op de zesde start plek in de finale. Voor plaats zes ligt ook nog eens een plas water van drie meter, een extra hindernis.
Ron heeft een prima start ondanks de extra elementen, hij komt als derde de eerste bocht uit, buitenom. Prima stuurwerk van onze Ron en wat een tractie heeft die auto met deze setting.

Coox gaat aan de leiding gevolgd door Van Mechelen. Kuypers en Ron jokeren in de tweede ronde. Ron kan Kuypers prima volgen en samen lopen ze in op Van Mechelen. Tijdens de jokerlap van Van Mechelen duiken Kuypers en Ron er voor. Ron finisht op een mooie derde plaats, zeker gezien zijn zesde startplek.
Voor de tweede keer in drie weken staat Ron op het podium in België.

Dit is een mooie afsluiting van het seizoen en geeft goede vooruitzichten voor volgend jaar.

Tot volgend jaar!!