EK Verslag - 14 & 15 mei 2005 - Portugal

De eerste klap is een daalder waard dachten we vorige week na een een mooie eerste plaats tijdens de EK van Frankrijk. Een betere opening van het race-seizoen konden we ons niet wensen.
Vanuit het circuit in Frankrijk is het team regelrecht naar Lousada in Portugal gereden. Alleen Joop reed terug naar Nederland en kwam vrijdag met het vliegtuig naar Portugal. Gezien de benodigde reistijd loont het zich eigenlijk niet om tussendoor met het hele team terug te gaan naar Nederland. Een mooie gelegenheid dus om een beetje op adem te komen in het mooie Portugal voordat de racekoorts weer toeslaat.

In noord Portugal, op zo'n 35 Km ten noordoosten van Porto ligt het plaatsje Lousada. En in dit plaatsje ligt het "Eurocircuito de Lousada". Niet ergens buitenaf, maar 'gewoon' in de hoofdsraat links af en dan het straatje tussen de groenteboer en de slager in. Een prachtig circuit overigens, waar Ron vorig jaar in de finale werd verslagen door Groblewski.

De belangrijkste concurrenten zijn vrijwel allemaal gekomen, alleen Groblewski heeft de schade aan z'n auto niet tijdig weten te herstellen en hij is er niet bij hier. Verder is ook Ververka er weer met een prachtige nieuwe Peugeot 206. Marcin Laskowski ontbreekt opnieuw. Jammer! Natuurlijk ook weer een aantal ons onbekende namen op de deelnemers lijst, lokale rijders die we op de meeste overige EK's niet weer zullen zien. Totaal 17 inschrijvingen in de Divisie 1A.


"Eurocircuito de Lousada" in Portugal

Klik op onderstaande links voor de verslagen.

Zaterdag 14 mei - Vrije training, tijdtraining en 1e manche

Zondag 16 mei - Manches en Finales